Hledat v názvu receptu

Hledat v ingrediencích

Recepty: Speciální polévky

Boršč polévka

Potřebné ingredience: 2 L vody, 250 g hovězího masa, 250 g vepřového bučku, 80 g mrkve, 40 g petržele, 80 g celeru, 300 g červené řepy, 250 g hlavkového zelí, 50 g másla, 50 g mouky 1 dl smetany
Číst celý recept na: www.az-recepty.cz/bo... >>>

Boršč na velký smaltovaný hrnec

Potřebné ingredience: 2 a1/4 litru vody, 60 dkg hovězí žebro s kostí, 40dkg uzené vepřový bůček, 10dkg špek pod cibuli + máslo, 50dkg červená řepa, 40dkg cibule, 25 dkg čerstvé zelí , 2 rajská jablíčka, 10 dkg petržel, kořen, 15dkg celer, 7 dkg mrkev, a opravdu malá špetka mleté papriky,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Ukrajinský boršč

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 500 g červené řepy, 2 velké mrkve, 200 g bílého zelí, 1 tuřín (nebo kedluben), 1 velká cibule, 500 g hovězího masa na polévku, 30 g másla, 1,5 l masového bujónu, 3 lžíce červeného vinného octa, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru, sůl, pepř, po 1 svazku petr­želky a kopru, 1 kelímek zakysané smetany
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Jednoduchý boršč

Potřebné ingredience: 50 g másla, 1 střední červená řepa, 1 menší mrkev, asi 1/4 menší hlávky zelí, dobrá klobása, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 zakysaná smetana, 1/2 šlehačky, asi 1,5 l vývaru nebo vody s bujonem (nejlepší je slepičí od Maggi)
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Ukrajinský boršč

Potřebné ingredience: 1/2 kg hovězího masa, 400g zelí, 400g brambor, 250g červené řepy, rajčatový protlak větší asi 250g, po 1 kusu kořenové zeleniny, 1 cibule, 1/2 lžíce sádla, 1 lžíce nepopuštěného másla
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zelný boršč

Potřebné ingredience: 50 dkg kysaného zelí, 50 dkg brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 klobásy, 4 lžíce kečupu, 1 lžička mleté sladké papriky, hrst sušených hub (můžeme použít i mražené houby nebo čerstvé žampiony), houbové koření, 1 masox, mletý pepř, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička solamylu, 1,5 l vody, kelímek zakysané smetany.
Číst celý recept na: www.az-recepty.cz/ze... >>>

Boršč pro labužníky r. 1878

Potřebné ingredience: 750 g předního hovězího masa, 500 g vepřového masa, 2 velké červené řepy, 2 cibule, 1 petržel, 1 celer, 2-3 bobkové listy, 10-15 zrnek nového koření, 1 pórek, citron, 200-300 ml stolního bílého vína, sekaná petrželka, kopr, sůl
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Řepná polévka od Světlušky (není to boršč) (VEG) (D)

Potřebné ingredience: 23 dlouhé né kulaté červené řepy (kulatých 23 větší nebo 4 menší), 3 středně větší brambory, kmín, bobkový list, nové koření, sůl, 1 menší citron, máslo, cibule, česnek, hrubá mouka, polévkové bylinky (pažitka, petrželka a libeček), bílý jogurt.,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Mimiboršč

Potřebné ingredience: Pro děti od 8. měsíce, 25 g hovězího nebo telecího masa (nejlépe BIO), 25 g jehněčího masa (BIO), 1 malá mrkev asi 25 g , stejné množství červené řepy, stejné množství kapusty hlávkové, malý kousek petržele , kojenecká voda, malinký kousek cibule (asi jako polovina hrášku) , kousek másla asi jako lískový oříšek, 1/2 PL celozrnné mouky pšeničné, 1 KL zakysané smetany nebo dobrého bílého jogurtu,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Polský boršč

Potřebné ingredience: 250 g vepřového nebo uzeného masa, 80 g mrkve, 60 g petržele, 60 g celeru, 200 g červené řepy, několik chlebových kůrek, česnek, 1 dl kysané smetany, sůl
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Boršč Botwinka od p. Mitkové

Potřebné ingredience: 300 g hovězího žebra, 250 g kořenové zeleniny, 1 1/2 l vody, sůl, 400 g mladé červené řepy i s listem, mírně octa, voda na vaření, 1/8 l smetany, 2 PL hladké mouky, 1 PL nasekaného kopru, petrželky, pažitky, 2 vajíčka natvrdo , kysaná smetana.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Polévky


Říká se, že polévka je grunt (základ) a maso je špunt. Ať už jste zastánci tohoto tvrzení, nebo nikoli, máme tu pro vás přehled mnoha receptů na polévky. Jsou to polévky jak tradiční, tak i méně obvyklé, například ovocné nebo studené. A věříme, že díky těmto receptům třeba začne jíst - nebo aspoň ochutnávat - polévky i ten, kdo se jim dosud vyhýbal. Třeba proto, že zatím nenarazil na ty správné recepty.

Recepty pro vás

Na těchto stránkách vám nabízíme přehledy a vyhledávání těch nejlepších receptů z českého internetu. Najdete tu recepty vhodné pro každodenní stravování i pro sváteční příležitosti. Nechybějí recepty zaměřené na zdravý životní styl, recepty pro speciální roční období, jako jsou třeba Vánoce nebo Velikonoce, či recepty na sladkosti a jiné pochutiny. Vyhledávat zde můžete nejen procházením jednotlivých kategorií, ale také prostřednictvím formuláře vlevo nahoře. Zde můžete zadat slova, které má obsahovat název receptu, nebo ingredience, které doma máte - a my vám najdeme recepty, které tyto ingredience používají. (Pokud mezi slovy použijete znak +, najdeme recepty, které obsahují obě slova, pokud čárku, pak najdeme ty, které obsahují aspoň jedno ze slov.) Přejeme vám příjemné vaření a dobrou chuť.


©2010-2024 NajduRecept.cz; recepty © příslušní autoři a vydavatelé
Provozovatel: Bispiral, s.r.o. | O vydavateli | Pravidla webu NajduRecept.cz a ochrana soukromí