Hledat v názvu receptu

Hledat v ingrediencích

Recepty: Francouzská kuchyně

Francouzské tousty

Potřebné ingredience: 12 plátků toastového chleba, 4 vejce, 1/4 šálku mléka, malinová nebo jahodová marmeláda, 1/4 kávové lžičky skořicemoučkový cukr, 2 polévkové lžíce máslačerstvé ovoce na zdobení
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Francouzský tatarák z lososa

Potřebné ingredience: steak z lososa bez kůže a kostí, hořčice standard a dijonská, žlutá a červená cibule, sůl, mletý bílý pepř (může být i černý), citronová nebo limetková štáva, pro gurmány křepelčí vajíčko
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Koláč z oříškových šnečků

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, kostka droždí, 125 g másla, 1 lžíce oleje, 2-3 lžíce cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky citronové kůry. Náplň: 200 g strouhaných lískových oříšků, 80 g másla, 3 lžíce cukru, trochu mléka, 100 g rozinek. Poleva: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Těstoví šneci s játrovou náplní

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: na osobu asi 620 kcal, 19 g bílkovin, 35 g tuků, 53 g sacharidů, 300 g kynutého těsta (z bal. domácích buchet), 200 g žampionů, 1 cibule, 20 g másla, 2 lžíce posekané petržel­ky, 250 g játrového salá­mu, 2 lžičky sekaného tymiánu, 1 lžíce ostré hořčice, sůl, pepř, tuk na vymazání plechu, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce oleje
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Šneci

Potřebné ingredience: Těsto :, 300 g polohrubé mouky, 1/8 másla /hery /, 1 dcl mléka, 1/2 káv. lžičky cukru, 1 kypř. prášek, sůl, , Náplň:, 100g nivy, 100 g cihly, 1/8 másla ,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Šunkoví šneci

Potřebné ingredience: 150 200g tuku, 4 dcl hladké mouky, 250 g tvarohu , 1/2 KL soli, 1 1/2 KL prášku do pečiva, asi 200 g šunky a, 200 g krájeného sýra (např. eidam), rozšlehané vejce na potření a slunečnicové semínko na posypání
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zapékaný květák po francouzsku

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 1 hlávka květáku. 2 hrnky mléka. 1 hrnek strouhaného sýra (gruyére, comté, pecorino, parmezán nebo směs dvou vybraných). 1 vejce. máslo . pepř. sůl
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Francouzský salát z čerstvých žampionů.

Potřebné ingredience: 180 g pěkně čerstvých žampionů, očištěných štětečkem a část nožiček odříznutých, nastouhaná kůra i šťáva z 1/2 citronu, asi 30 45 ml creme fraiche, nebo kyselé smatany, sůl (Fleur de Sel) a bílý pepř, 1 lžíce na kousíčky nastříhané pažitky,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Slaní šneci

Potřebné ingredience: 1 balení listového těsta, 4 lžíce plnotučné hořčice, 200 g šunky, 200 g plátkového sýra, 1 vejce, bazalka
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Francouzské brambory od Haničky

Potřebné ingredience: 300 g vařených brambor ve šlupce, 150 g šunky, 1 - 2 pikantní klobásky, 1 pórek, 150 g strouhaného sýra, smetana, 1 vejce, mořská sůl, pepř, kmín, (bazalka)olivový olej
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Francouzský zeleninový salát

Potřebné ingredience: 250 g vařených bramborů, 80 g vařené mrkve, 60 g vařených fazolových lusků, 80 g vařeného hrášku, 100 g sladkokyselých okurek, 80 g jablek, 300 g majonézy light, několik kapek voršestru, trochu octa nebo citronové šťávy, sůl, bílý pepř, Poznámka: Místo ve slané vodě uvařené zeleniny můžeme použít zeleninu konzervovanou.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Skořicoví šneci

Potřebné ingredience: Na asi 2 plechy: těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 3 lžíce cukru krupice, asi 1-2 dl mléka (podle potřeby), 2 dl sladké smetany. Náplň: rozinky, rum, vanilkový cukr, med, perník (vše podle chuti a množství). Poleva: 150 g moučkového cukru, 1-2 lžíce horké vody, 1 lžička rumu
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 2 hlávkové saláty, 300 g rajčat, 300 g zelené sterilované fazolky, 2 svazky ředkviček, 500 g salátové okurky, 50 g plnotučné hořčice, ocet, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka pepře, špetka soli
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Sýroví šneci

Potřebné ingredience: 300 g polohrubé, 125 g másla nebo tuku, 1 dcl mléka,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Francouzské kuře

Potřebné ingredience: 1 kuře, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžičky tymiánu, 1 snítka celerové natě, 1/4 l bílého vína, 5 rajčat, 150g čerstvých nebo sterilovaných žampionů, olej
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Francouzský hruškový koláč

Potřebné ingredience: 2 vejce, 1 lžíce vody, 100 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 2-3 hrušky, hrstička ořechů dle chuti, mletá skořice
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Francouzské křepelky, nebo liliputky nadívané ořechy a švestkami.

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Nádivka:, 1 lžíce másla (15g), 4 hnědé šalotky na jemno posekané, 1 velký stroužek česneku, posekaný, 100g vlašských ořechů na hrubo posekaných, 14 sušených švestek bez pecky a posekaných, 4x křepelky asi 200g každá, nebo 4x velice mladé liliputky (mladé slepičky), 4 bobkové listy, 4 tenké plátky slaniny, 3 lžíce másla (45g), šťáva z malého citronu, 2 lžíce medu, sůl a peř, 4 lžíce creme fraiche , nebo šlehačky
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Hermelínové francouzské brambory (Veg)

Potřebné ingredience: brambory asi 1 kg, 3 cibule, 2 hermelíny, 1 Tompa či lečo ve sklenici, 3 vejce, sůl, pepř.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Francouzská zeleninová polévka (pro Blížence)

Potřebné ingredience: 1/2 celeru, 2 mrkve, 1/4 menší hlávky bílého zelí, 3 brambory, 1 cibule, 1 PL oleje, 23 stroužky česneku, mletý pepř, pažitka, polévkové koření, sůl, 1,25 l vody
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Bramborový salát po francouzsku.

Potřebné ingredience: 1 1/4kg salátových brambor (u nás používám Yukon gold), hrubá sůl, 3 lžíce na hrubo posekané, hnědé šalotky, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce octa z bílého vína, čerstvě umletý pepř, 3 lžíce olivového oleje, 1/3 hrnku mladých, celerových lístků , natrhaných
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Další recepty v kategorii Recepty: Francouzská kuchyně >>>

Recepty světové kuchyně


Světová kuchyně je neuvěřitelně rozmanitá a díky možnosti cestovat a ochutnávat jsou mnohé její recepty stále populárnější i u nás. Mnoho tuzemců již ochutnalo třeba řecké tzatziky, thajskou polévku tom yum, španělskou paellu nebo třeba pravé americké steaky. Za světovou kuchyní lze vyrazit i do mnoha restaurací, pokud ale dáváte přednost jezení doma, najdete u nás přehled mnoha receptů z tuzemského internetu zaměřených na světovou kuchyni.

Recepty pro vás

Na těchto stránkách vám nabízíme přehledy a vyhledávání těch nejlepších receptů z českého internetu. Najdete tu recepty vhodné pro každodenní stravování i pro sváteční příležitosti. Nechybějí recepty zaměřené na zdravý životní styl, recepty pro speciální roční období, jako jsou třeba Vánoce nebo Velikonoce, či recepty na sladkosti a jiné pochutiny. Vyhledávat zde můžete nejen procházením jednotlivých kategorií, ale také prostřednictvím formuláře vlevo nahoře. Zde můžete zadat slova, které má obsahovat název receptu, nebo ingredience, které doma máte - a my vám najdeme recepty, které tyto ingredience používají. (Pokud mezi slovy použijete znak +, najdeme recepty, které obsahují obě slova, pokud čárku, pak najdeme ty, které obsahují aspoň jedno ze slov.) Přejeme vám příjemné vaření a dobrou chuť.


©2010-2024 NajduRecept.cz; recepty © příslušní autoři a vydavatelé
Provozovatel: Bispiral, s.r.o. | O vydavateli | Pravidla webu NajduRecept.cz a ochrana soukromí