Hledat v názvu receptu

Hledat v ingrediencích

Recepty: Recepty na zabíjačku

Zabijačkový guláš

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Poměr surovin:, 30 % libového masa z krkovice, 20 % laloku s brzlíky, 20 % syrové cibule, 5 % škvařeného sádla, 25 % různé směsi (jedna ledvinka, slezinka, půlka jazyka, půlka srdce, kousek jater, maso od místa vykrven (a mozeček), 1 lžíce pšeničné hladké mouky., Koření pro 5 kg míchaného guláše:, 8g mletého pepře, 30g sladké papriky, 3g kmínu, 60 g soli; v některých krajích česnek, někde trochu krve.,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Jelítková roládka

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 1-2 ks kroupových jelit (záleží na velikosti), 2 cibule, 2 paličky česneku, 1 balení bramborových knedlíků v prášku, 2 lžička majoránky, olej, pepř, sůl, potravinářská fólie, alobal
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Jelítka a Jitrnice v listovém těstě

Potřebné ingredience: 2 jitrnice , 2 jelítka , 300g liskového těsta , 6 cibulí , 2 polévkové lžíce cukru krupice , 1dl vinného octa , 1 vejce
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Domácí játrová paštika – zabijačková (podle naší Marky)

Potřebné ingredience: 2,5 kg vepřová játra syrová (nejméně 23 x mletá), 1 kg vařeného podbradku nebo vařený bůček bez kůže, podle chuti možno pomlet zbytky vařeného vepřového a drůbežího masa bez kůží (2 x umlet), podle zvyku můžeme přidat i 500 g pečeného vepřového masa, syrové vepřové sádlo (umleté) tolik, aby se dala paštika natírat jako pomazánkanemusí být, 5 středních cibulí, podle zvyku lisovaný česneknemusí být, sůl dle chutipozor je hygroskopický a váže vodu, paštikové koření podle citu, (Umeleme na starém mlýnku 30 g hřebíčku, 30 g strouhaného muškátového oříšku, 15 g bílého pepře, 15 g listů vavřínu, 10 kuliček nového koření, 15 g muškátového květu, trocha mletého rozmarýnu a tymiánu. Promícháme a přesejeme přes jemné sítko. Koření ukládáme ve skleničce s dokonalým uzávěrem a nebo je umeleme těsně před výrobou paštiky. Skladba paštikového koření je dána zvykem a chutí konzumentů a v rodinách se předává z generace na generaci.),
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zabijačkový guláš

Potřebné ingredience: 2 lžíce sádla, 2 cibule, 500g vepřové krkovičky od hlavy, 300 g laloku, 300 g směsi (ledvina, slezina, půl jazyka, půl srdce, kousek jater), pepř, paprika, kmín, 23 stroužky česneku, lžíce hladké mouky.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Králičí prejt

Potřebné ingredience: předek z králíka, 3 uvařené brambory, 3 vejce, 2 cibule, česnek podle chuti, trochu vývaru z králíka (nebo trochu mléka), strouhaný sýr, pepř, majoránka, sůl, tuk, strouhanka,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Kapustový prejt

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 1 středně velká kapusta, 4 vejce, strouhanka, 150g anglické slaniny-nemusí být, 5 stroužků česneku, zeleninový vývar, majoránka, sůl, pepř, olej na vymazání pekáčku, máslo
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Pašerácký prejt

Potřebné ingredience: 1000 g vařených brambor ve slupce, 100 g slaniny, 100 g sádla nebo oleje, 400 g strouhanky, 2 3 vejce, sůl, 1 palice česneku, majoránka, mletý pepř.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Staročeský prejt (pro Býky)

Potřebné ingredience: 2 hrnky čočky, 1 bobkový list, 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 1 hrnek ovesných vloček, 2 rohlíky, 4 PL mléka, 2 PL oleje, 1 větší cibule, 24 stroužky česneku, 1/2 ČL koření Vegeta, 1/2 ČL majoránky, 1/2 ČL mletého kmínu, špetka tymiánu, sůl.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Jelítková polévka II.

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Sádlo (olej), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 větší jelito (2 menší), 1 mrkev, pepř, 1 lžíce majoránky, 1 lžička vegety, 1/2 kostky masoxu (kdo nerad, nedává), trošku šunky( nemusí být) sůl, 2-3 hrstě vařených krup, petrželka.
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Žemlová jelítka

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Poměr surovin:, 40 % tučného vepřového masa, 10 % ostatního masa z hlavy, 5 % škvarků s vyškvařeným střevním sádlem, 20 % tvrdých žemlí, 15 % vepřové krve, 10 % polévky., Koření na 10 kg žemlových jelítek:, 15g mletého pepře, 4g strouhaného zázvoru, 5g mletého nového koření, 15g mletého kmínu, 4g majoránky, 2g mletého hřebíčku, 200 g smažené cibulky a 150 g soli.,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zabíjačkový guláš

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 1 kg vepřové krkovice bez kosti, 500 g vnitřností (játra, srdce, jazyk, slezina, ledvina), 300 g cibule, 100 g sádla nebo oleje, 3 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, mletá sladká paprika, sůl
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zelný prejt

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 250 g čerstvého co možná bílého zelí, 150-200 g měkkého salámu, 2 ks rohlíku, 1 ks středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 5 kuliček drceného nového koření, špetka zázvoru, špetka pepře,(špetička muškátového oříšku a koriandru - není nutné), sůl, 1-2 ks celých vajec, sádlo, strouhanka, (játrová paštika - není nutná), mléko.
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Kapustový prejt

Potřebné ingredience: 1 kapusta (asi 500 g), 500 g mletého masa, 3 vejce, 50 g másla, 3 housky, 1 šálek mléka, 50 g anglické slaniny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, petrželka
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Vlašské fazole s klobáskou a jelítkem Alubias rojas de Tolosa.

Potřebné ingredience: 500g čerstvých vlašských fazolí, sůl, 1dl olivového oleje, 1 malá cibule, 100g Choriso klobásku, nebo ostrou vepřovou s paprikou, 100g jelítek, 2 zelené papriky, očištěné a nakrájené, 4 česneky, utřené, 100g prorostlé slaniny,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Francouzský zabijačkový kastrůlek.

Potřebné ingredience: 500 g vepřových žebírek, 1 čerstvé vepřové koleno, 250 g vepřového ramínka, 500 g bůčku, 1/2 líčka z vepřové hlavy, 75 g medu, nejlépe akátového, 100 g cibule, 250 g brambor, 100 g mrkve, 100 g malých cibulek, 350 ml červeného vína, 200 ml sherry octa, 500 ml podzemnicového oleje, 300 ml telecího vývaru, 1 lžíce (5 g) od každého dobromyslu, tymiánu, šalvěje, koriandru, muškátového oříšku, saturejky, 1/2 svazečku pažitky, sůl a pepř,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Čočkový prejt

Potřebné ingredience: 250-300 g čočky, 150 g jáhel, utřený česnek (dle chuti), mletý pepř, majoránka, l cibule, 3 zrnka nového koření, 60 g tuku
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Jelítková roládka

Potřebné ingredience: 12 ks kroupových jelit (záleží na velikosti), 2 ks cibule, 2 ks česneku , 1 balení bramborových knedlíků v prášku, 2 ČL majoránky, olej, pepř, sůl, potravinářská fólie, alobal,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Čokoládová jelítka.

Potřebné ingredience: 180g loupaných na sucho opražených strouhaných mandlí, 100g strouhané čokolády, 100g práškového cukru, 20g loupaných sekaných mandlí, 1 vejce, 3 tlučené hřebíčky, špetka skořice, 1 lžíce rybízové zvařeniny,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Prejt ze zbytků

Potřebné ingredience: cca 400 g masa (jakékoliv vařené či pečené maso), 1 cibule, 100 g slaniny (pokud je maso tučnější, slanina nemusí být), 100 g eidamu, sůl, pepř, česnek, majoránka
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Další recepty v kategorii Recepty: Recepty na zabíjačku >>>

Recepty české kuchyně


Česká kuchyně je tradičně spojována s jídly, jako je vepřové, knedlík, zelí, případně s řadou jídel, kde hrají velkou roli omáčky - například koprová, rajská nebo svíčková. A všechna tato jídla samozřejmě v této kategorii najdete i v našem vyhledávači. Ale také mnohá další. Česká kuchyně se v posledních letech velmi proměňuje a koneckonců lze říci, že vlastně nejde o nový fenomén - i když se totiž ohlédnete do minulosti, zjistíte, že mnohé recepty české kuchyně pocházejí, nebo jsou aspoň inspirovány, kuchyní německou či rakouskou.

Recepty pro vás

Na těchto stránkách vám nabízíme přehledy a vyhledávání těch nejlepších receptů z českého internetu. Najdete tu recepty vhodné pro každodenní stravování i pro sváteční příležitosti. Nechybějí recepty zaměřené na zdravý životní styl, recepty pro speciální roční období, jako jsou třeba Vánoce nebo Velikonoce, či recepty na sladkosti a jiné pochutiny. Vyhledávat zde můžete nejen procházením jednotlivých kategorií, ale také prostřednictvím formuláře vlevo nahoře. Zde můžete zadat slova, které má obsahovat název receptu, nebo ingredience, které doma máte - a my vám najdeme recepty, které tyto ingredience používají. (Pokud mezi slovy použijete znak +, najdeme recepty, které obsahují obě slova, pokud čárku, pak najdeme ty, které obsahují aspoň jedno ze slov.) Přejeme vám příjemné vaření a dobrou chuť.


©2010-2020 NajduRecept.cz; recepty © příslušní autoři a vydavatelé
Provozovatel: Bispiral, s.r.o. | O vydavateli | Pravidla webu NajduRecept.cz a ochrana soukromí