Hledat v názvu receptu

Hledat v ingrediencích

Recepty: Recepty na zabíjačku

smažakzabíjačkový guláš

Potřebné ingredience: 1 kg vepřového masakrkovice,plecko,bůček,ořez., 1/2 kg cibule, 10 dkg mozečku, 5 stroužků česneku, majoránka, drcený kmín, pepř, sůl, zázvor, 1/2l vývaru, křen, jablka,citronová šťáva vejmrda.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Kapustový prejt

Potřebné ingredience: 600 g kapusty, 200 g uzeniny, 1 vejce, 2 housky, 2 dcl mléka, 1/2 cibule, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, strouhanka, olej nebo sádlo
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Zabijačková specialitanadívaný vepřový žaludek z města Pfatz.

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 1 vepřový žaludek, 1 zatvrdlá houska, mléko, 250g masa z žebírek, 250g bůčku bez kosti, 2 cibule, 500g uvařených brambor, vepřové sádlo, 300g čerstvé klobáskové náplně, 2 vejce, sůl a pepř, majoránka, tymián, kmín a muškátový oříšek podle chuti, mrkev, pórek, petržel a petrželka
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zabíjačková kapusta

Potřebné ingredience: 2 kg odrezkov z mäsa / najlepšie trochu prerastané/, 4 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 pol. lyžica červenej papriky /najlepsie maďarskej/, 1 caj. lyž. mletého čierneho korenia, soľ podľa chuti, celá rasca, 2 väčšie kúsky údenej domácej klobásy, 1 a 1/2 kg kyslej kapusty, trochu pikantnej paprikovej pasty, domáca bravčová masť, asi 3 lyžice
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zabijačková kaše ze slepice

Potřebné ingredience: 1 menší nebo 1/2 velké slepice, 80 g cibule, 3 stroužky česneku, mletý černý pepř, majoránka, kmín, vegeta, sůl, 2 rohlíky, 1 dl oleje;
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Guláš ze zabijačky.

Potřebné ingredience: 200g vepřového masa z plece, 100g vepřového jazyka, 2 střední cibule na jemno pokrájené, 100g laloku, 1 lžíce mleté červené papriky, 1 lžička drceného kmínu, trocha mletého zázvoru, 1 lžíce nastrouhaného perníku, sůl a pepř podle chuti, 100g vepřového mozečku, 100g vepřových jater, 45 stroužků česneku,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zabíjačkové zelí

Potřebné ingredience: vepřové maso (bůček, plec, nebo kýta podle toho, jak kdo rád, já kýta), kysané zelí, cibule v poměru 1:1:1, olej (sádlo), paprika sladká i pálivá, česnek hodně moc, sůl
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Houbový prejt

Potřebné ingredience: 700800 g čerstvých hub, sůl, 1 vepřové koleno nebo 400 g vepřového bůčku (případně zbytky jakéhokoliv vařeného či pečeného vepřového masa), 1/2 cibule, 1 karotka, 1/2 petržele, kousek celeru, 1 rohlík, 1 játrová paštika (asi 200 g), 100 g slaniny, pepř, majoránka, zázvor, 46 zrnek nového koření, 6 stroužků česneku.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Kroupová jelítka

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Poměr surovin: , 30 % tučného vepřového masa, 20 % ostatního vepřového masa a drobů, 5 % škvarků, 25 % vařených krup, 15 % vepřové krve, 5 % tučné polévky., Koření na 10 kg kroupových jelítek:, 15g mletého pepře, 5g mletého nového koření, 10g mletého kmínu, 4g majoránky, 150g smažené cibulky, 150g soli., Podle krajových zvyklostí se přidává i zázvor a v ojedinělých případech třený česnek,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Čočkový prejt s pohankou

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 30 dkg čočky, . 1 lžíce oleje, . 1 velká cibule, . 30 dkg pohanky, . 2 dl horké vody, . 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje, . sůl, . česnek podle chuti, . 1 lžička majoránky, . 1 lžička bazalky, . 0,5 lžičky zázvoru, . špetku mletého nového koření, . tuk na vymazání, . strouhanka na vysypání
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Jelítková polévka

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 2 větší čerstvá jelítka, 4 dkg cibule, 2 dkg hladké mouky, 2 dkg oleje, 5 dkg krupek, 2 stroužky česneku, majoránka, mletý pepř, sůl
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Zabijačkový guláš

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 800 g krkovice, . 800 g vepřových drobů (ledvinky, játra), . 400 g cibule, . 100 g sádla, . vývar z masa, . česnek, . mletá paprika sladká, . majoránka, . pepř, . sůl
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Ovarová polévka bez zabíjačky

Potřebné ingredience: 400g masa (1/2 vepřové hlavy, podle množství kus jazyka, a jater), 1,5 l vody, 20 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 4 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl, trochu vařených krup.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Prejt z vepřové hlavy

Potřebné ingredience: 1/2 hlavy, 100 g jater nebo sle­ziny, 2 žemle, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 1 šálek vývaru z hlavy, strou­hanka.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Zeleninový prejt

Potřebné ingredience: 1 kg brambor , 1 kg kořenové zeleniny v klasickém poměru 1/2 mrkve, 1/4 petržele, 1/4 celeru), 3 vejce, 15 dg hladké mouky, 1 hlavička česneku (nebo podle chuti), sůl, pepř, majoránka, zázvor mletý, 10 dg sádla
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Svíčka - zabijačková pečeně

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 1 kg mleté vepřové plece, 300 g vepřové panenské svíčkové nebo kýty, 1 vejce, 1 dl bílého vína, česnek, sůl, pepř, trochu citrónové kůry ale možno vynechat, 150 g vepřové bránice, celý kmín na posypaní svíčky, možno i cibuli do pekáčku.
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Kapustový prejt

Potřebné ingredience: 50 dkg kapusty, 20 dkg vepřového bůčku, 10 dkg točeného salámu, 2 vejce, 2 rohlíky, 2 dl mléka, 2 větší cibule, 6 stroužků česneku, strouhanka, mletý pepř, sůl.
Číst celý recept na: www.az-recepty.cz/ka... >>>

Zapečený kupovaný prejt

Potřebné ingredience: kupovaný prejt ( nebo jitrnice, já kupuji v Globusu, nemusím vůbec dochucovat ) cibule, olej
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Jaternicový prejt

Potřebné ingredience: 1 ks vepřové hlavy, jazyk, srdce, asi 1 kg bůčku, 1/2 kg kůží nebo 2 ks vepřových nožiček, smažená cibulka, 1/2 kg jater, může být i méně, vývar z vařeného masa, sůl, 1/2 sáčku pepře, 2 paličky prolisovaného česneku, 1 velká cibule, 4 rohlíky, podle chuti majoránka.
Číst celý recept na: www.az-recepty.cz/ja... >>>

Jelítka

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Odloženou část směsi z jitrnic (viz recept *jitrnice* ,den předem uvařené , neosolené kroupy číslo 10, cibuli, brzlík a trochu střevního sádla a samozřejmě čerstvou vepřovou krev.. Koření : sůl, pepř, majoránka
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Další recepty v kategorii Recepty: Recepty na zabíjačku >>>

Recepty české kuchyně


Česká kuchyně je tradičně spojována s jídly, jako je vepřové, knedlík, zelí, případně s řadou jídel, kde hrají velkou roli omáčky - například koprová, rajská nebo svíčková. A všechna tato jídla samozřejmě v této kategorii najdete i v našem vyhledávači. Ale také mnohá další. Česká kuchyně se v posledních letech velmi proměňuje a koneckonců lze říci, že vlastně nejde o nový fenomén - i když se totiž ohlédnete do minulosti, zjistíte, že mnohé recepty české kuchyně pocházejí, nebo jsou aspoň inspirovány, kuchyní německou či rakouskou.

Recepty pro vás

Na těchto stránkách vám nabízíme přehledy a vyhledávání těch nejlepších receptů z českého internetu. Najdete tu recepty vhodné pro každodenní stravování i pro sváteční příležitosti. Nechybějí recepty zaměřené na zdravý životní styl, recepty pro speciální roční období, jako jsou třeba Vánoce nebo Velikonoce, či recepty na sladkosti a jiné pochutiny. Vyhledávat zde můžete nejen procházením jednotlivých kategorií, ale také prostřednictvím formuláře vlevo nahoře. Zde můžete zadat slova, které má obsahovat název receptu, nebo ingredience, které doma máte - a my vám najdeme recepty, které tyto ingredience používají. (Pokud mezi slovy použijete znak +, najdeme recepty, které obsahují obě slova, pokud čárku, pak najdeme ty, které obsahují aspoň jedno ze slov.) Přejeme vám příjemné vaření a dobrou chuť.


©2010-2024 NajduRecept.cz; recepty © příslušní autoři a vydavatelé
Provozovatel: Bispiral, s.r.o. | O vydavateli | Pravidla webu NajduRecept.cz a ochrana soukromí