Hledat v názvu receptu

Hledat v ingrediencích

Recepty: Omáčky

Opatovická houbová omáčka

Potřebné ingredience: Asi kilo čerstvých / mražených hub nejlépe směs, 1/2 l smetany, 1/2 l mléka, 1/2 l vody, sůl, provenskálské koření, Jíška na zahuštění
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Rajská omáčka podle Jitřenky (PRA)

Potřebné ingredience: 1 větší cibule, kousek másla, 3 větší rajská jablíčka, 2 kostky cukru, ocet, 1 kávová lžička soli, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, asi jako hrách kousek zázvoru, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, špetička tymiánu, vrchovatá lžíce a máslo na jíšku, citrónová kůra
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Rajská omáčka

Potřebné ingredience: 2 až 3 rajčatové protlaky, 1 cibule, trocha sádla na dušení, 1 lžíce cukru, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, sůl, mouku na jišku.
Číst celý recept na: www.az-recepty.cz/ra... >>>

Smetanová omáčka k těstovinám a masu

Potřebné ingredience: 1 větší cibule, 2-3 sterilované okurky, 1/2 kostky Masoxu, drcený barevný pepř (nebo mletý černý), 1-2 bobkové listy, nasekaný libeček (nejlépe čerstvý nebo mrazený), smetana do omáček, hladká mouka, rostlinný olej, voda dle potřebného množství omáčky
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

houbová omáčka (jednoduchá)

Potřebné ingredience: houby (jakékoliv jedlé), 1 cibule, 2 lžičky másla, celé koření (3 x bobkový list, 5 x černý pepř, 4 x nové koření, 4 x jalovčinky, kmín), 1 kostka masoxu, 1 šlehačka, 1 podmáslí, 4 lžičky hl. mouky, sůl
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Houbová omáčka s vdolky

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Na omáčku: houby, dle množství hub cibule (při porci pro 4 jednu větší cibuli), 1 kelímek zakysané smetany, voda na podlití (aby se houby nepřipalovaly), mouka na zahuštění, mléko cca 1 dcl na zjemnění, vegeta. Na vdolky: 500 g hladké mouky, instantní droždí (samozřejmě lze použít i klasické), 80 g tuku (Hera), 1 vejce, 250 ml mléka
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

koprová omáčka

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: kopr, kyselá smetana, voda, sůl
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Rajská omáčka

Potřebné ingredience: ½ kg rajčat nebo 8 dkg rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce tuku, 10 dkg kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petrželka), cibuli, několik kuliček pepře a nového koření, bobkový list, citron, 5 dl vývaru, ocet, cukr a sůl
Číst celý recept na: www.chutnejidlo.cz/r... >>>

Houbová omáčka s vdolky

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: Na omáčku: houby, dle množství hub cibule (při porci pro 4 jednu větší cibuli), 1 kelímek zakysané smetany, voda na podlití (aby se houby nepřipalovaly), mouka na zahuštění, mléko cca 1 dcl na zjemnění, vegeta. Na vdolky: 500 g hladké mouky, instantní droždí (samozřejmě lze použít i klasické), 80 g tuku (Hera), 1 vejce, 250 ml mléka
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Italská základní rajská omáčka.

Potřebné ingredience: Na 170ml:, 110g soudkových rajčat, 3 bazalkové lístky, 2 stroužky česneku, utřené, 1 lžíce rajského protlaku , 2 lžičky extra panenského olivového oleje, sůl a pepř
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Svíčková omáčka II

Potřebné ingredience: 1 kg svíčkové, 1 sklenice halali ( 200 250 ml ), 1 kostka hovězího bujónu, 1 smetana ke šlehání, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého celého pepře, 2 bobkové listy, 5 lžic oleje, 5 lžic hladké mouky
Číst celý recept na: www.az-recepty.cz/sv... >>>

Koprová omáčka

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 500 ml hovězí vývar, 3 lžíce máslo, ovocný ocet, 2 lžíce hladká mouka, 200 ml smetana ke šlehání, 100 ml plnotučné mléko, 1 svazeček kopr, 3 lžíce zakysaná smetana
Číst celý recept na: recepty.vareni.cz/ko... >>>

Rajská omáčka v pomalém hrnci

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 600g hovězího masa, 500g rajčatového protlaku, 5 lžic hladké mouky, 500ml vody, 3 kul, nového koření, 3 kul,pepře, 3 hřebíčky, 1 lžíce soli, 2 lžíce cukr moučka
Číst celý recept na: www.toprecepty.cz/re... >>>

Tuňáková smetanová omáčka na těstoviny

Potřebné ingredience: 1 konzerva tuňáka v oleji, 1/2 kelímku šlehačky, 2 stroužky česneku, špetka soli, 4 lžíce strouhaného parmesánu
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Patizonová smetanová omáčka na těstoviny

Potřebné ingredience: cca 1/2 kg patizonů, 50 g másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 sladká smetana, 250 ml vývaru, hladká mouka, sůl, bílý pepř
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Houbová omáčka smetanová

Potřebné ingredience: směs hub (i mražených), máslo, sůl, voda, 1 šlehačka, 1 zakysaná smetana
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Omáčka na špagety smetanová

Potřebné ingredience: 5 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 5 dkg strouhaného sýra, 1/4 l sladké smetany, 1/4 l masového vývaru, sůl, sladká paprika.
Číst celý recept na: www.az-recepty.cz/om... >>>

Koprová omáčka +video

Potřebné ingredience: hovězí maso (kuřecí prsa) množství podle Vás, 1 středně velká cibule, sůl podle chuti, 1 dl mléka a 4 lžíce hl. mouky na zahuštění omáčky, 2vejce, steril.kopr ( obsah kopru ve skleničce 24 dkg) nebo 3 dkg čerstvého, octová voda z kopru nebo ocet podle chuti, 3 až 5 lžiček cukru krystal (záleží na Vaší chuti), 1/2 kostičky masoxu, 2 dl šlehačky, 6 dl mléka, 2,5 až 3 dl vody (při vaření masa v papiň.)
Číst celý recept na: ekucharka.net/koprov... >>>

Rajská omáčka

Potřebné ingredience: 500600 g vařeného přední­ho či zadního hovězího ma­sa, 70 g tuku, 50 g hladké mouky, 60 g kořenové zele­niny (mrkev, celer, petržel), 40 g cibule, 150 g rajského protlaku, 20 kuliček pepře, 12 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, sůl, cukr, ocet, 78 dl vývaru (vody s 1/2 až celou kostkou ma­soxu).
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Sladká koprová omáčka z mléka

Potřebné ingredience: 1 litr mléka, 4 vejce uvařená natvrdo, polohrubá mouka (1 vrchovatá polévková lžíce), sůl, cukr (polévková lžíce), ocet, nasekaný kopr (klidne i nasekaný zmražený kopr)
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Další recepty v kategorii Recepty: Omáčky >>>

Recepty české kuchyně


Česká kuchyně je tradičně spojována s jídly, jako je vepřové, knedlík, zelí, případně s řadou jídel, kde hrají velkou roli omáčky - například koprová, rajská nebo svíčková. A všechna tato jídla samozřejmě v této kategorii najdete i v našem vyhledávači. Ale také mnohá další. Česká kuchyně se v posledních letech velmi proměňuje a koneckonců lze říci, že vlastně nejde o nový fenomén - i když se totiž ohlédnete do minulosti, zjistíte, že mnohé recepty české kuchyně pocházejí, nebo jsou aspoň inspirovány, kuchyní německou či rakouskou.

Recepty pro vás

Na těchto stránkách vám nabízíme přehledy a vyhledávání těch nejlepších receptů z českého internetu. Najdete tu recepty vhodné pro každodenní stravování i pro sváteční příležitosti. Nechybějí recepty zaměřené na zdravý životní styl, recepty pro speciální roční období, jako jsou třeba Vánoce nebo Velikonoce, či recepty na sladkosti a jiné pochutiny. Vyhledávat zde můžete nejen procházením jednotlivých kategorií, ale také prostřednictvím formuláře vlevo nahoře. Zde můžete zadat slova, které má obsahovat název receptu, nebo ingredience, které doma máte - a my vám najdeme recepty, které tyto ingredience používají. (Pokud mezi slovy použijete znak +, najdeme recepty, které obsahují obě slova, pokud čárku, pak najdeme ty, které obsahují aspoň jedno ze slov.) Přejeme vám příjemné vaření a dobrou chuť.


©2010-2024 NajduRecept.cz; recepty © příslušní autoři a vydavatelé
Provozovatel: Bispiral, s.r.o. | O vydavateli | Pravidla webu NajduRecept.cz a ochrana soukromí